lauantai 9. kesäkuuta 2018

Karkin ensimmäiset koulukilpailut


Niinhän siinä kävi, että auto starttasi aamulla klo 8 ja otimme suunnaksi Mäntsälän, jossa järjestettiin tänään 1-tason koulukilpailut. Kyseessä olivat Karkin ensimmäiset koulukilpailut ja kilpailut ylipäätänsä. Itse ratahan ei varsinaisesti tuonut "mainetta ja mammonaa", mutta oli äärettömän hyvä kokemus kokemattomalle hevoselle, joka ei ole koskaan aikaisemmin käynyt kilpailuissa. Tosin siitä huolimatta Karkki käyttäytyi varsin korrektisti, mitä nyt ei alkuun olisi suostunut peruuttamaan trailerista, mutta treeniä, treeniä! Kysehän ei ole siitä, etteikö Karkki osaisi peruuttaa trailerista ulos, kotonakin peruuttaa niin nätisti, joten uskon sen johtuvan puhtaasti jännityksestä kun tultiin uuteen paikkaan. Mutta tästäkään ei tosiaan pääse yli eikä saa treeniä tähän, ellei sen kanssa reissaile traikulla.

Trailerista peruuttamisen vaikeudesta ja pelottavasta tuomaripäädystä huolimatta olen enemmäin kuin tyytyväinen Karkkiin, sekä tietysti meidän valmentajaan, joka Karkilla tänään starttasi. Koin itse paremmaksi, että kokeneempi ihminen käy ensin näyttämässä Karkille vieraan paikan ja täysin uuden tilanteen. Karkkihan käyttäytyi verkassa kivasti (tai ainakin sen mitä itse näin), mutta itse radalla tuomaripääty olikin sille ylitsepääsemätön ongelma, joka valitettavasti näkyi myös pisteissä ja prosenteissa. Mutta sehän ei ollut meillä se tärkein juttu, tärkein juttu oli saada Karkille kokemusta. Sekä mahdollisimman sujuva rata. Itse en ihan osottanut olettaa, että tuomari olisi noin jännittävä/pelottava, mitä se Karkin mielestä oli. Harmi homma, mutta tästä on vain suunta ylöspäin! Lisää kilpailuja/rataharjoituksia alle, niin eiköhän Karkki ala pikkuhiljaa tajuta, ettei ne tuomarit syö pieniä hevosia. Tuomarinkin mukaan siinä on potentiaalia, tosin lausehan kuului kokonaisuudessaan näin;

"Potentiaalinen SH, joka luottamuksen kasvaessa pääsee esittämään tahdikkaita askellajejaan paremmin edukseen."


Ihan eestin ratsuponin olin ostavinani, mutta usean ihmisen mielestä olen ostanut suokin. Se kuulemma näyttää niin paljon suokilta. Mutta oli se sitten eestin ratsuponi tai suokki, on se silti yhtä ihana. Sillä on vain niin kultainen luonne.


2 ylintä ovat videolta kaapattuja kuvia, joten siksi laatu ei ole päätä huimaavaa

Nyt kun Karkki on selviytynyt kunnialla ensimmäisistä kilpailuistaan läpi ja se on joutunut muutenkin tovin puurtamaan pelkästään maneesissa/kentällä, on mielestäni hyvä antaa sille vähän kevyempiä päiviä ja lopuksi ansaitut vapaansa. Siksipä on hyvä aloittaa muutaman päivän maastoilukuuri, jonka jälkeen Karkki saa pari päivää vapaata. Meillä tosiaan joutuu menemään pääosin käyntiä maastossa, kun ei ole oikein sellaisia reittejä, jossa voisi hirveästi ravailla tai laukkailla. Mutta eipä tuo haittaa, saa Karkkikin ottaa melkein loman kannalta, kun maastossa vain köpötellään. Maastoilukuurin ja vapaiden jälkeen palataan takaisin normaaliin treeniin, johon meinaan jatkossa sisällyttää puomi-/kavalettijumppaa. Se on hyvää vaihtelua ja tekee myös hyvää esim. takaosalle.

Eilistä treeniä, on se hieno!


4 kommenttia:

 1. Hyvä Karkki! Kokemus on kaiken perusta, alan ainakin vahvasti olemaan sitä mieltä itsekin :D voisin viskata Penninkin selkään jonkun muun menemään rataa ja näyttämään miten se tehdään. Kukaan ei toistaiseksi ole ilmoittautunut vapaaehtoiseksi �� mutta ansaitulle lomalle pääsee hän ja kohti sitten uusia karkeloita, josko törmättäisiinkin jossain ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, saa olla ylpeä Karkista! Fiksuhan se oli kaikkialla muualla, paitsi tuomaripäädyssä. Mutta annetaan se anteeksi, kun toinen oli vasta ekaa kertaa "isossa maailmassa" ja on ennen mulle tuloa kuitenkin asunut jossain Viron perämettäsä. :'D

   Täytyy alkaa suunnittelemaan tulevaa kalenteria niin, että törmättäisin jossain! Tai viimeistään sitten kuvailujen merkeissä.. ;)

   Poista
 2. Kiva postaus! Huippua, että Karkki pääsi ensimmäistä kertaa kisaamaan, ja sai tosi hyvää kokemusta kouluaitojen sisäpuolelta, vaikkei itse suoritus ollut täyden kympin arvoinen. Pääasia, että hevonen saa vielä noin nuorella iällä ensimmäisistä kisoistaan paljon hyvää kokemusta, niin kaikki tuomarien pelkääminen tms. jää varmasti pian pois, kun Karkki huomaa, että ei sitä kukaan syö :D Se näyttää kyllä hämäävän paljon suokilta!

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Uskon vahvasti, että kokemuksen karttuessa kyttäily jää pois ja Karkki kykenee paremmin rentoutumaan radalla. On se kuitenkin sen verran fiksu, vaikka vielä kakara onkin. :)

   Ja niin tosiaan näyttää. Täytyy kyllä itsekin myöntää, että kun siitä näin ensimmäisen videon, luulin sitä suokiksi. :'D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommentti näytetään hyväksynnän jälkeen, mikäli se on asiallinen.