maanantai 9. heinäkuuta 2018

Treeniä, treeniä

5.7. - © Ada

Viimeksi kun kirjoittelin blogiin, kerroin että Karkilla oli maanantaina (eli viikko sitten) hieronta ja siitä ei mitään ihmeellistä löytynyt. Silti otettiin varuiksi kevyesti ja se sai tosiaan tiistaina ansaitun vapaansa. Keskiviikkona se hölkötteli kevyesti liinan päässä ja torstaina ratsastelin sitä vain "läpi" ja tunnustelin, miltä Karkki tuntuu hieronnan jälkeen. Se itseasiassa tuntui todella hyvältä ja liikkui todella ryhdikkäästi eteen! Olin positiivisesti yllättynyt siitä, miten Karkki liikkui ja miten hyvältä se tuntui ratsastaa. Siitä syystä jätin ratsastuksen melko lyhyeksi, kun se tuntui jo heti alkumetreillä todella hyvältä. Ei se määrä, vaan se laatu.

Valitettavasti kuitenkin en päässyt perjantaina fiilistelemään sitä kouluvalmennuksen merkeissä, kun itsellä äityi migreeni todella pahaksi, joten siirrettiin valmennusta seuraavalle päivälle. Näin ollen Karkki hölkötteli myös perjantaina liinan päässä ja lauantaina olikin kouluvalmennuksen vuoro. Voin vain todeta, että huh. Meillä oli aivan liian pitkä tauko edellisestä kouluvalmennuksesta ja olin niin hukassa kuin ihminen vain voi olla. Oikea käsikin oli jossain omilla teillä taas, kuten myös moni muukin asia. Laukkakin tuotti ylimääräistä päänvaivaa itselleni, koska istuin tapani mukaan vinossa enkä ollut täsmällinen omien apujen kanssa. On se vaan välillä niin vaikeeta. Kuten myös tänäänkin, kun meillä oli poikkeuksellisesti lyhyen ajan sisään toinen kouluvalmennus. Tosin tänään ei kaikki ollut ihan niin vaikeaa, kuin lauantaina, vaikkakin mulla oli valmiiksi jäätävän huono olo. Mutta en halunnut luovuttaa, sitkeästi ratsastin loppuun! Pakko oli jo ihan senkin takia, että valmentaja on lähdössä lomalle, joten mulla ei ole esim. ensi viikolla tiedossa ollenkaan valmennuksia.

© Iiris

Eilenhän me sitten hypeltiin, kuten olin alunperin suunnitellutkin. Halusin jättää vähän väliä hierontaan ja torstaisin rataharkkoihin, joten eilen oli oikeastaan ainoa päivä, millon omasta mielestäni "pystyttiin" hypätä. Eiilen sain myös todistaa jotain todella historiallista ja todella uutta asiaa mulle, otettiin meidän ensimmäinen kielto. Ristikolle. En oikein tiedä olisiko pitänyt itkeä vai nauraa, mutta enemmän mua nauratti. Se oli täysin puhtaasti oma moka, joten hevosta en kiellosta syytä. Se vain teki niin kuin parhaaksi katsoi. Tilannehan oli se, että Karkki kyttäsi noita sinisiä puomeja ja kuten ylläolevasta kuvasta huomaa, et hyppäsi aika "isosti" puomien yli ja en osannut yhtään varautua siihen. Jäin rehellisesti sanottuna pahasti jälkeen enkä ollut itse yhtään muutenkaan hereillä.

Mun ratsastus sillä hetkellä muistutti enempi jotain epämääräistä haahuilua, kuin itse ratsastusta. Joten kun nostimme puomit ristikoksi, katsoi Karkki paremmaksi mennä ristikosta ohi, kuin hypätä. Ja voitte vain arvata, oliko mulla jalka kiinni. No, eipä ollut. En noteerannut kieltoa mitenkään, vaan tultiin uudestaan. Ja yli mentiin, jonka jälkeen Karkki sai reippaasti kehuja ja mitään ongelmaa ei ollut enää kyseisellä ristikolla. Kaiken tämän jälkeen kyllä kummasti heräsin ja aloin ratsastamaan. Itselle ei jäänyt tästä mitään "traumaa", että hyppäys jäisi tähän. Ehei, tein virheen, korjasin sen ja homma jatkui.

 © Iiris

Kaiken kaikkiaan Karkki oli eilen kiva hypätä, vaikka se yksi kielto omasta mokailustani tuli. Se oli menossa, meni sujuvasti rataa ja saatiin todella hyviä hyppyjä, etenkin ylläolevassa kuvassa olevalle okserille. Uskaltauduin jopa pyytää Iiristä nostamaan kyseistä okseria ja muitakin esteitä, jonka ansioista olen ylpeä itsestäni. Ei yhtään hirvittänyt, se itseasiassa tuntui jotenkin luontevalta. Tuli vahvasti sellainen olo, että tätä mä haluan tehdä jatkossakin, niin näillä, kuin isommillakin korkeuksilla. Todella hassua, eikä ihan heti uskoisi musta!

Kuitenkin siitä huolimatta starttaan torstaina Vivelyssä sen 40 cm ja katsotaan sitten sen jälkeen, miten tulevat estetunnit jne. menee. Tarkoitus olisi Vivelyn rataharkkojen jälkeen antaa Karkin olla hetken aikaa kevyemmällä liikutuksella ja sitten alkaa käymään säännöllisesti estetunneilla ja mahdollisesti jopa tulevaisuudessa estekisoissa. Saattaapi vaikka olla niin, että tämä koulutuuppari vaihtaa täysin lajia. ;)

6 kommenttia:

 1. Kuka sua valmentaa esteillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä ei kukaan.

   Tarkoitus olisi aluksi alkaa käymään ratsastuskoulun estetunneilla ja jossain vaiheessa siirtyä jonkun muun valvovan silmän alle. Suosituksia hyvistä estevalmentajista otetaan ilolla vastaan! :)

   Poista
 2. Jes! Hyvä te :) Hienostihan se näyttää menevän. Meillä otetaan kieltoja toisinaan vähän enemmänkin, mutta mulla on vahva usko siihen että siitä päästään yli! Tehnyt toi yli 3 vuoden hyppytauko tehtävänsä hevosen kanssa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllähän se ihan kivasti meni!
   Kumpa olisi vaan päässyt sinne Vivelyyn.. Mutta onneksi noita rataharkkoja/harkkakisoja tulee ja menee. :)

   Poista
 3. Kiva että Karkki on ollut hyvänä hieronnan jälkeen! Parempi tosiaan jättää ratsastus lyhyeen jos siltä tuntuu. Kivan näköisiä hyppyjä teillä kanssa! Harmi että kieltokin tuli, mutta eipä kukaan ole koskaan täydellinen. Ootan niin innolla, että pääsen ens viikolla hyppäämään ihan kunnolla useemmankin kerran oman hevosleirini alkaessa! Kaikki muu on turhaa paitsi esteratsastus ;D

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kaikki muu on tosiaan turhaa, haha! ;D

   Onneksi se oli vain yksi kielto ja sen jälkeen hypyt sujui paremmin kuin hyvin. Hyvää leiriä sulle! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommentti näytetään hyväksynnän jälkeen, mikäli se on asiallinen.