sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Kun keskittyminen ei riitä


Kuten aiemmassa postauksessa kerroin, meidän oli tarkoitus mennä torstaina maastoon, mutta tallilla päätinkin toisin. Mentiin maneesiin jumppaamaan käynnissä, ilman satulaa. Ei jumpattu kuin ehkä vartin verran, muutoin vaan käveltiin rennosti pitkin ohjin. Käytiin vielä maneesissa talsimisen jälkeen pieni maastolenkki, joten kaiken kaikkiaan käveltiin Karkin kanssa tunnin verran ja se kyllä seuraavana päivänä tuntui, että oli mennyt ilman satulaa. Karkin selkä kun ei mikään hirveän ihana ole satulatta menoon.

Perjantaina taasen Karkki pääsi ensimmäistä kertaa kentällä juoksetelemaan vapaasti ja voi sitä riemua, kun Karkki innostui "riehumaan". Mitään pukkeja tai ylimääräisiä loikkia se ei ottanut, mutta meni kovaa. Niin kovaa kuin jaloistaan pääsi. Ja häntä tötteröllä. Karkki esitteli myös todella nättiä ravia mulle ja Mintulle, joka oli samalla ulkoiluttamassa kameraa. Toivon mukaan Minttu saa kuvat valmiiksi lähipäivinä ja pääsen esittelemään niitä teillekin! Otettiin me myös muutamat yhteiskuvat musta ja Karkista, ennen kuin Karkki pääsi rallattelemaan kentälle.

"Ratsasta jalalla, älä kädellä!" Oli ensimmäinen fiilis, kun näin tämän kuvan.

Eilen sen sijaan oli tarkoitus tehdä kevyehkö "pikaratsastus", jonka ideaalisti ajattelin kestävän alle tunnin. Ja vielä mitä! Ei oltu aikaisemmin menty sen kanssa kentällä, joten en tiedä minkä verran se vaikutti ja minkä verran edellispäivän irtojuoksutus siihen vaikutti. Todella paha sanoa, mutta Karkki ei ollut yhtä hyvä kuin aikaisemmin. En sano, että se olisi ollut huonokaan, mutta se ei keskittynyt. Se olisi mielellään keskittynyt vain kaikkeen ympärillä tapahtuvaan, kuin itse työntekoon. Kaikki oli sen mielestä kauhean jännää, eikä mistään meinannut tulla mitään. Toki me saatiin hyviäkin pätkiä, mutta oli sitten myös niitä huonoja pätkiä. Milloin meni kentän ohitse pyöräilijöitä, milloin koiran ulkoiluttajia ja milloin kävelijöitä. Kaikkea piti koittaa kytätä ja olla keskittymättä ollenkaan siihen, mitä mä pyysin Karkkia tekemään. Oli hirmuisen hankalaa ratsastaa, kun toinen puhisee kaikelle. Jossain kohtaa itsekin joutui laskemaan kymmeneen, kun alkoi oma pinna kiristyä, mutten halunnut purkaa sitä hevoseen.

Koitin vaan pitää valmentajan opit mielessä ja ajatella, että ratsasta jalalla eteen, älä kädellä. Jalasta eteen, aina. Älä jää vetämään ohjasta, älä taistele. Jossain kohdin tarpeeksi kauan työstettyä, alkoi palaset loksahtamaan paikoilleen ja kappas, taas kuljettiin melko kivasti. Kunnes tapahtui asia X (ja en edelleenkään tiedä mikä se asia X oli..) ja taas aloitettiin alusta. Halusin vain, että Karkki kulkee mahdollisimman rentona ja vastaa mun apuihin. Heti kun saatiin oikeasti hyvät pätkät, kehuin Karkkia äänellä ja lopetin. Halusin lopettaa siihen hetkeen, kun se kulkee hyvin. Siihen oli hyvä lopettaa, että kummallakin jäi hyvä fiilis eilisestä. Karkki vaikutti oikein tyytyväiseltä itseensä, mutta itse en ollut kokonaisuuteen tyytyväinen, vain niihin pieniin hetkiin. Mutta aina ei voi kaikki onnistua.

"Lälläslää, sain melkein tahtoni läpi"

Mikä juontaakin juurensa nyt tähän päivään, kun en ole ihan varma, että mitä tänään Karkin kanssa tekisin. Aikaisemmin oli fiilis, että haluaisin vähän mennä puomijumppaa, mutta koska eilinen ei mennyt ihan putkeen, mietin että kannattaako sittenkään. Toisaalta, se voisi olla myös hyvästä ja toisaalta taas ei. Vaikea valinta. Ehkä ensin menen vähän sileällä ja katson miltä Karkki vaikuttaa. Jos se vaikuttaa hyvältä, niin voisihan sitä muutaman puomin laitellakin. Tosin huomenna on tiedossa meillä kouluvalmennus, joten kovinkaan raskaasti en halua tänään mennä. Huomenna kuitenkin varmasti ollaan kummatkin ihan hapoilla valmennuksen jälkeen.


Postauksen kuvat © Ada

2 kommenttia:

  1. Super kiva postaus! En olekkaan aikaisemmin blogiisi törmännyt. Kiva löytää pitkästä aikaa uutta kivaa luettavaa! Kirjoitat tosi hyvin, ja tykkään ylipäätänsä tavastasi kirjoittaa. Tosi kivoja kuvia myös tässä postauksessa, ja hyvälaatuisiakin.

    viisiaskellajia.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommentti näytetään hyväksynnän jälkeen, mikäli se on asiallinen.