sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Helpotusta hieronnasta


Meillä piti olla perjantaina kouluvalmennus, mutta se peruuntui. Sen sijaan juoksuttelin Karkin puomeilla, jotta se saisi vähän jumppailla itseään ja nostella jalkojaan enemmän. Alkuun Karkki meni ihan normaalisti ravipuomeja, jonka jälkeen nostin joka toisen puomin pään kavalettipaloilla. Samaa juttua tehtiin laukassa ja Karkki joutui itse säätämään omat askeleensa, eikä sitä ollut ratsastaja auttamassa. Helposti homma hoitui ja Karkki oli varsin innoissaan, kun pääsin vähän tekemään puomijumppaa.

Tämän jälkeen Karkilla oli kauan odotettu hieronta, jossa ei mitään maata mullistavaa löytynyt. Hieronnassa tehdyt löydökset eivät yllättäneet mua oikeastaan millään tapaa, sillä Karkki on luonnostaan vähän sellainen "tapajännittäjä" ja jännittyy todella herkästi. Kireyttä löytyi niskasta, kaulasta sekä lavoista. Ne ei kuitenkaan olleet niin pahat, etteikö tämä yksi kerta olisi riittänyt. Ne aukesivat helposti ja Karkki meinasi ensimmäistä kertaa hieman torkahtaa hieronnan aikana. Emme nähneet hierojan kanssa tarvetta samantien uudelle ajalle, sillä Karkin jumit eivät olleet pahoja/akuutteja, joten seuraava hierontakerta menee kuukauden päähän. Mikäli kuitenkin jotain tulee, että se menee yhtäkkiä jumiin jostain tms., olen yhteydessä hierojaan ja aikaistetaan meidän aikaa. Karkin meillä kävi hieromassa Gräsbeck Equestrianin Janette.

Hieronta teki selkeästi hyvää Karkille, sillä se oli tänään mitä mainioin! Itseäni kieltämättä harmittaa, ettei ollut ketään matkassa mukana, sillä tänään olisi ollut just se päivä, jolloin meitä olisi kannattanut ikuistaa. Karkki tuntui selkään todella hyvältä ja peileistä vilkuillessa se myös näytti hyvältä.


Alkuunhan Karkki oli maneesissa vähän jännittynyt mutta pian alkoi rentoutua ja tuli todella kivan tuntuiseksi kädelle sekä tuntui olevan paljon parempi niskastaan. Se ei jännittynyt myöskään silloin, kun tehtiin vähän vaikeampia juttuja eli niitä väistöjä. Mä aloitin Karkin kanssa hommat normaalisti käynnissä, tehden neliötä. Suoralla ratsastin Karkki luonnollisesti suoraan ja rauhallisemmaksi, että se tulee vieläkin rennommaksi. Juuri ennen kulmaa pysäytin ja väistätin takaosaa ulos, toistin tätä useamman kerran, kunnes se alkoi sujua kokoajan paremmin ja paremmin. Tämän jälkeen jatkoin vielä käynnissä samaa hommaa, ilman pysähdyksiä ja väistäen etuosaa sisälle.

Tätä samaa ollaan tehty aiemmin myös valmennuksissa, joten siitä syystä tein juuri nyt myös sitä samaa, sillä viimeksikin se toimi, kuten nytkin. Sain toivotun tuloksen eli kummatkin pohkeet paremmin läpi. Ravissa tein paljon siirtymisiä ja annoin Karkin venyttää itseään enemmän eteen-alas. Tällä kertaa ei jäänyt itselle sellaista fiilistä, että kohta koko hevonen on nenällään ja etupainoinen. Se pysyi hetkittäin todella hyvin mun asettamissa raameissa ja olin todella yllättänyt, että se oikeasti myös odotti mua eikä juossut alta pois. Tosin laukassa Karkki meinasi helposti venyä vähän pitkäksi, mutta ei sillä ole vielä tarpeeksi voimaa jne., että sen saisi pieneen, sievään pakettiin. Tai sitten vika on vain ratsastajassa.

Tänään vasen laukka oli Karkille huomattavasti helpommin ratsastettavissa kuin oikea laukka. Osittain se saattaa johtua myös siitä, että mulla jää helposti vasen käsi "tyhjäksi" enkä kanna sitä kunnolla, saatika pidä kunnollista tuntumaa aina. Joku ongelma sillä vasemmalla kädellä on yhä ja se ongelma tuntuu aina eniten korostuvan laukassa. Oikeassa laukassa se tuli kyllä hetkittäin hyväksi, mutta ei yhtä hyväksi mitä vasemmassa. Se laukka on aina ollut Karkille vaikeampi, kuten myös oikea kierros ravissa. Se ei kuitenkaan enää tunnu olevan niin vaikeaa ravissa, mitä laukassa. Jostain syystä ravissa ollaan otettu edistysaskel, muttei laukassa. Noh, kaikkea ei voi saada kerralla. Ehkä se oikea laukkakin tulee hiljalleen helpommaksi, meille kummallekin.

Postauksen kuvat © aaveen.net

2 kommenttia:

  1. Meille on myös tulossa pitkästä aikaa hieroja nyt ensi viikolla! Innolla odotan, mitä Pallura tykkää. Tai tykkäähän se varmasti, mutta että kuinka jumissa se on sairasloman jäljiltä :I

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi on hierojat, ne on aikamoisia taikureita noiden hevosten jumien kanssa. Tosin jos on kovin jumissa, niin yksi kerta ei välttämättä saa ihmeitä aikaan. :/

      Poista

Kiitos kommentistasi! Kommentti näytetään hyväksynnän jälkeen, mikäli se on asiallinen.