perjantai 3. toukokuuta 2019

Pieniä onnistumisia

© Roosa

Viime postauksessa kerroin, että tämän viikon maanantaiksi oli suunnitteilla estetunti ja saimme sen järjestymään, eikä vatsakaan kovin itsestään ilmoitellut. Ja mikä paras, Karkki oli mitä mainioin. Se oli menossa ja selkeästi tykkäsi, kun pääsi hyppäämään. Alkuunhan meillä oli pieniä teknisiä vaikeuksia sinisten puomien kanssa ja sen jälkeen meinasi mennä linjan jälkeinen käännös vähän pitkäksi, kun Karkki intoutui hypätessään. Onneksi sain sen lopulta kiinni. Oli kuitenkin positiivista huomata, että Karkki selkeästi tykkäsi, kun päästiin taas hyppelemään. Sunnuntaina olisi tarkoitus ottaa muutamat puomit ja mennä niitä oikeasti ajatuksella. Huomenna on tarkoitus tuupata ahkerasti koulua ja hakea niitä onnistumisen hetkiä, mitä tänään koettiin kouluvalmennuksessa. Harmi vain, ettei Karkki ollut tänään läheskään niin hyvä, mitä se oli esimerkiksi keskiviikkona. Tosin silloin mentiin kentällä, eikä maneesissa, kuten tänään. Karkki on huomattavasti parempi ratsastaa sileällä, jos mennään kentällä eikä maneesissa.

Niistä pienistä onnistumisen hetkistä huolimatta tänään ei ollut ihan meidän päivä. Olin itse myöhässä omasta aikataulustani, joten luonnollisesti mulla oli hirveä kiire tallilla, mikä välittömästi vaikutti Karkkiin ja siihen, millainen se oli alusta asti ratsastaa. En osannut itse taaskaan alkuun rentoutua, eikä näinollen hevonenkaan ollut järin rento. Siitä huolimatta se ei kuitenkaan tehnyt mitään ylimääräisiä liikkeitä, mitä olisi voinut olettaa. Se kiltisti kuunteli mua, ainakin hetkittäin. Oikeassa kierroksessa Karkki koitti jatkuvasti roikkua mun sisäohjassa ja nojata sisäpohkeeseen. Eikä se oli mikään ihmekään, kun itsellä on vieläkin vaikeuksia sen vasemman ohjan kanssa, kun se on ulko-ohjana. Jään todella helposti oikeassa kierroksessa ratsastamaan vain sisäohjalla ja vasen käsi/ohja on jossain ihan omilla teillään. Ei hevonen voi tulla silloin ulko-ohjan tuelle, jossei sitä ulko-ohjaa ole. Onneksi meidän valmentaja jaksaa kerta toisensa jälkeen sanoa samasta asiasta, kyllä se joku kaunis päivä iskostautuu mun takaraivoon. Tarpeeksi monta toistoa, niin kyllä se siitä. Olen siitä huolimatta kuitenkin tyytyväinen siihen, miten hyvältä Karkki tuntui ja näytti valmennuksen loppumetreillä. Toki valmennuksen aikana oli hyviä pätkiä myös, mutta tämä viimeisin oli kestoltaan pisin. Pystyin oikeasti istumaan ravissa alas, eikä se tuntunut ollenkaan pahalta. Karkin ravissa on oikeasti miellyttävä istua, kun se kulkee oikeinpäin eikä ole jännittynyt kana.

© Roosa

Tälläkin kertaa työstettiin kouluvalmennuksessa vain käyntiä ja ravia, koittaen pitää koko pakkaa kasassa ja saada mun istuntaa paremalle tolalle. Mä todella helposti menen etukenoon ja kadotan esimerkiksi oman kevennyksen rytmin, mikä ei Karkin kannalta ollenkaan hyvä juttu. Silloin sekin kadottaa oman rytminsa ja tulos on huono. Onneksi meillä on ihana valmentaja, joka huomioi nämä kaikki asiat ja saadaan kokonaisvaltaisesti työstettyä kaikki osa-alueita. Aloitettiin ihan niinkin pienestä asiasta tänään, että vedin jalustimia rei'iällä lyhyemmäksi. Oli huomattavasti helpompi keventää ja säilyttää oma tasapaino. Tuli huomattua, että olen todellakin ratsastanut kokoajan aivan liian pitkillä jalustimilla. Saman voisi tehdä myös meidän estesatulaan, lyhentää jalustimia rei'iällä. Voisi olla entistä helpompi mukautua hyppyyn, kun ei ole liian pitkät jalustimet. Tästä samasta asiasta mulle sanottiin estetunnille viime viikolla, mutta taas lepsuin viime tunnilla ja jalustimet oli rei'iän pidemmät. Hupsista. Otetaan vahinko takaisin ensi viikolla.

Ensi viikon estetunnin paikka on vielä vähän avoinna. Haluaisin kovasti mennä hyppäämään Karkin kanssa jonnekin muualle, johonkin täysin vieraaseen paikkaan ja hakea sitä kautta vähän varmuutta tuleviin kilpailuihin. Tarkoitus nimittäin olisi käydä vetämässä Ratsastuskeskus Ainossa joku pieni, hyvänmielen luokka ja miettiä sen jälkeen taas jatkoa. Alunperin meidän piti mennä Mäntsälään ensi viikolla, mutta jokupa oli unohtanut lunastaa oman lupansa ja se ei taida ehtiä ihan tiistaiksi, jolloin Mäntsälään olisi viimeinen ilmoittautuminen. Periaatteessahan voisin myös jälki-ilmoittautua Mäntsälään, mutta käytän sen ylimääräisen jälki-ilmoittautumismaksun mieluusti jonkun muun tallin maneesin/kentän vuokraan ja käyn hakemassa sitä varmuutta vieraassa paikassa estetunnin merkeissä. Mielestäni se on ehkä loppuen lopuksi fiksumpaa. Mitään en ole vielä löynyt täysin lukkoon, kaikki varmistuu ensi viikon tiistaina.

Pahoittelut videon kuvasuhteesta! Video © Heli - linkki videoon

4 kommenttia:

 1. Terve! Kilpailuluvat päivittyy maksamisesta seuraavana päivänä kipaan, eli ennen tiistaita ehtii hommata kyllä luvan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai päivittyy, no mulla on sitten vanhaa tietoa! Mutta tosin mä oon sen verran nopea liikkeissäni, että sunnuntaiksi on sovittu paljon ohjelmaa eikä näin ollen kilpailut sovi. Päästään kuitenkin hyppäämään vieraaseen paikkaan, ennen ratsastuskeskus Ainon koitosta. :)

   Poista
 2. Soot liian painava ponille! Etkö jo tajua??

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommentti näytetään hyväksynnän jälkeen, mikäli se on asiallinen.