maanantai 10. kesäkuuta 2019

Eiliset kilvanajot

© Iisa

Eilen Karkki oli kilvanajoissa Riihimäellä, jossa se hyppäsi ensimmäisen 70 cm luokkansa. Postauksen lopusta löytyy video kyseisestä radasta, joka oli huomattavasti parempi kuin 60 cm. Seuraavan kerran Karkki on Emman kanssa kilpailemassa Riihimäellä tämän kuun lopussa, sillä Karkki jää keskiviikkona ansaitulle lomalle, jonka aikana Karkki saa käydä vain vähän kävelemässä ja muutoin viettää rentoa hevosen elämää laiduntaen. Eilen Karkki sai kilpailujen jälkeen jäädä suoraan laitumelle, uuden laidunkaverin kera. Eilisen perusteella pojat oli todella siivosti ja tuli heti hyvin juttuun. Itse odotin vähän kauhun sekaisin tuntein, että mitähän siitä tulee, mutta hyvin sulassa sovussa ne toisiinsa tutustui. Tosin Karkilla saattoi vähän kilpailutkin painaa, eikä se ollut ihan suuna päänä rallittelemassa pitkin laidunta. Karkki halusi vain keskittyä olennaiseen eli syömiseen. Mielummin niin. Tosin vielähän ei voi sanoa varmaksi, että mitä tapahtuu jatkossa, mutta nyt näyttää ainakin lupaavalta.

Mutta mitä eilisiin kilpailuihin tulee, niin verryttely vaikutti alkuun todella lupaavalta ja kaikki tähtien asennot tuntui olevan kohdillaan. Kunnes sitten jotain tapahtui ja Karkki olikin sitä mieltä, että okserin hyppääminen on täysin yliarvostettua ja otti jo verkassa ensimmäisen kiellon. Sen jälkeen kaikki kuitenkin sujui paremmin, kunnes oli vuoro lähteä ensimmäiselle radalle. Jo ennen radalle päästyä Karkki meinasi kuolla järkytykseen, kun kilpailukentän portti oli liian pelottava/epäilyttävä. Kentän sisäpuolellahan se ei ollut pelottava, vain ainoastaan ulkopuolella. Ensimmäinen rata käynnistyi ja Karkki meni taas aivan koviksi kyljistä eikä kuunnellut ratsastajaa. Se oli taas jossain omissa tiloissa ja hiki meinasi tulla itsellenikin jo pelkästä katsomisesta. Se oli niin tahmea ja jännittynyt, jonka seurauksena tuloksena oli hylätty. Onneksi Riihimäellä sai jatkaa radan rauhassa loppuun, sen jälkeen ei enää uutta kieltoa tullutkaan. Mutta ei se 60 cm silti mikään hyvä rata ollut Karkin kannalta, kun vertaa siihen 70 cm. Siinä Karkki oikeasti hyppäsi ja kuunteli ratsastajaa.Ensimmäisen luokan jälkeen ehdittiin vain nopeasti pyörähtää verryttelyssä ja sitten takaisin radalle, kun lähdettiin toisessa luokassa ensimmäisenä. Tämä toinen luokka eli 70 cm, meni tosiaan paljon paremmin ja yhden harmillisen äksidentin takia tuli 4 virhepistettä. Muutenhan se olisi ollut puhdas rata ja rusetti kotiin, heh heh. Kakkosesteelle Karkki otti vähän isomman hypyn, joka johti ratsastajan hetkelliseen irtoamiseen ja Karkin käännökseen sivulle. Vieläkään ei käynyt selväksi, että näkikö Karkki jotain vai mistä moinen käännös tms. Onneksi kuitenkin Emma pysyi kyydissä, vaikka joutuikin tekemään minivoltin. Se minivoltti tulkittiin luonnollisesti kielloksi, mistä tuli ne 4 virhepistettä. Mutta hyvä rata se silti kokonaisuudessaan oli! Karkki oli paljon paremmin ratsastettavissa, kuin edellisessä luokassa ja se oli muutenkin paljon parempi. Kahden luokan taktiikka sopii sille selkeästi paremmin ja ylipäätänsä toi 60 & 70 oli parempi kuin 50 & 60. Ongelmanahan ei ole Karkin kanssa estekorkeus, vaan se, ettei se tahdo oikein kuunnella pienemmillä esteillä, vaan tekisi mielellään täysin omia ratkaisujaan.

Kaikesta huolimatta mun mielestä reissu oli kuitenkin onnistunut; Karkki käyttäytyi siivosti kilpailupaikalla, meillä oli hauskaa, sää suosi ja ennen kaikkea, järjestelyt pelitti ja oli kivat kilpailut. Juuri sellaiset, minne mennään oikeasti mielellään uudestaan. Pääasia on kuitenkin, että me ylipäätänsä edes päästiin näihin kilpailuihin. Meinasi jäädä edellisyönä käydä niin, ettei päästäkään seuraavana aamuna kilpailuihin. Mutta onneksi on olemassa ihania ihmisiä, kuten Kaisa, joka lainasi mulle autoaan. Aivan super ihanaa! En voi tarpeeksi kiittää Kaisaa autonsa lainasta. ♥ Tosin Kaisan auton lainaaminen johti valitettavasti mun kohdalla myös siihen, että mulle tuli aivan järkyttävä autokuume.


Tällä viikolla on luvassa postausta siitä, miten nämä kuviot Karkin kanssa tulee jatkossa menemään. Kannattaa siis tarkailla blogia, mikäli haluat tietää mitä tulevaisuudessa tulee tapahtumaan! ;)

4 kommenttia:

 1. Noniin reilusti plussan puolella 💪💪 ja ennemmin mä autoa lainaan ku lähden kisakuskiksi ennen kukonpieremää 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Kiitos sulle tosi paljon auton lainasta, ilman sitä ois jääny hyvä reissu tekemättä! ;)

   Poista
 2. Onnittelut kuitenkin kaiken kaikkiaan onnistuneesta kisareissusta! Omasta mielestäni kaikki kisareissut, jotka eivät pääty katastrofiin, ovat onnistuineita! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Totta, totta. Meillä ei onneksi ole vielä yksikään kisareissu päättynyt täydelliseen katastrofiin, joten toivotaan ettei jatkossakaan pääty. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommentti näytetään hyväksynnän jälkeen, mikäli se on asiallinen.