tiistai 4. kesäkuuta 2019

Karkin kolmannet kilpailut


Karkki kävi sunnuntaina ratsastuskeskus Ainossa hyppäämässä elämänsä kolmansissa kilpailuissa, jotka meni huomattavasti paremmin kuin viime kerralla mun kanssa. Kilpailupäivä meni kokonaisuudessaa muutenkin odotettua paremmin. Tavoitteenahan oli, ettei tule hylkyä ja päästään ainakin ne radan ensimmäiset esteet yli. Ja niihin tavoitteisiinhan päästiin. Ensimmäinen luokka oli Karkille vähän jännä ja se oli omaan tuttuun tapaansa taas varsin kuuro pohkeelle, mitä se on aina jännittyessään/uudessa paikassa. Toinen luokka sujui huomattavasti paremmin ja Karkki hyppäsi myös paremmin, eikä ollut enää yhtä jännittynyt kuin ensimmäisessä luokassa. Se oli Emman mukaan enemmän ratsastettavissa toisessa luokassa, kuin ensimmäisessä luokassa ja se näkyi myös ulospäin. Vielä pitää saada Karkille se sama draivi kisaradoille, mikä sillä oli verryttelyssä. Siellä se oli tällä kertaa todella rento ja letkeä, eikä ollenkaan jännittynyt. Mitä nyt kerran säikähti, kun kummaltakin puolelta tuli ratsukot laukalla ohi. Kyllähän sitä itekin säikähtäisi, jos takaa molemmilta puolilta suhaa ratsukot laukalla ohi, ei käy kieltämään. Se reaktio oli Karkilta täysin oikeutettu. Onneksi Karkki on kiltti eikä esim. potki, mutta tällä kertaa se säikähtäessään myös pukitti. Onneksi ei osunut kumpaankaan ratsukkoon.

Pientä välikohtausta huomioimatta meidän reissu ratsastuskeskus Ainoon oli varsin onnistunut, vaikka ei tullutkaan "mainetta ja mammonaa". Ollaan tyytyväisiä siihen, miten Karkki lastautui kotona ja vieraassa paikassa, sekä miten se käyttäytyi kilpailupaikalla. Puhumattakaan verryttelystä, missä jo aiemmin kerroin sen olleen rento. Itse radalle se vain tuppaa vielä olemaan todella jännittynyt, mutta uskon sen rentoutuvan radallakin, kunhan saa tarpeeksi kokemusta alle. Nämä olivat kuitenkin vasta sen kolmannet kilpailut ja toiset ulkopuoliset kilpailut. Siihen nähden olen todella ylpeä Karkista, sekä tietysti meidän ihanasta ratsastajasta, joka jaksoi tsempata Karkkia radat läpi.


Tästä on taas hyvä jatkaa ensi sunnuntaina Riihimäellä! Siellä on tarkoituksena mennä 60 & 70 cm luokat, sillä Karkki alkaa oikeasti vasta hyppäämään siinä 60 cm kohdalla. Se tuli huomattua viimeksi treeneissä ja sunnuntaisissa kilpailuissa. Tosin siellähän se hyppäsi luokkakorkeudet 55 & 65 cm. Tarkoituksena on hypätä Karkin kanssa tällä kaudella juurikin noita 60 & 70 cm luokkia, olettaen että pääsen kohta takaisin ratsastamaan (mikäli mun ratsastuskielto jatkuu vielä selkäkontrollin jälkeen, Emma jatkaa Karkin kanssa samaan malliin kuin tähänkin asti). Pitää saada varmuutta ja rutiinia radoille, että uskaltaa ensi kaudella siirtyä 80 cm. Turha nostaa liian aikaisin esteluokkien korkeuksia, vaan mielummin etenee hiljalleen.

Toivottavasti Karkin hyvä käytös vieraassa paikassa jatkuu myös sunnuntaina, sillä onhan se jo virallisesti aikuinen hevonen, vaikka onkin todella nuoren hevosen tasolla ja varsin kokematon. Mikäli vertaa muihin saman ikäisiin. Karkki nimittäin täytti 2.6. virallisesti 8 vuotta. Kauhean vaikea uskoa, että se olisi jo 8-vuotias, mutta niin se vain on. Mutta on se kuitenkin kehittynyt aivan valtavasti siitä, mitä se oli mulle tullessaan. Alla on pieni videoklippi viime viikolta ja sen alta löytyy videoklippi sunnuntaisista kilpailuista.


6 kommenttia:

 1. Karkki näyttää todella kivalle!

  VastaaPoista
 2. Ookko ajatellu myyväs karkkia vai miks sillä joku muu kisaa nyt??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole myymässä Karkkia, Karkki on ja pysyy mulla. Ellei nyt jotain ihan katastrofaalista satu.

   Kaverini kilpailee Karkilla mun pyynnöstä, ettei sen alkanut kilpailukausi jäisi niihin yksiin ja ainoaisiin kilpailuihin, mitkä tällä kaudella ehdin sen kanssa mennä. Kaveri vie samalla Karkkia eteenpäin ja hakee sille radoilta rutiinia, muutenhan se ei koskaan "totu" kilpailemiseen. Tämä tilanne on meille molemmille win-win tilanne. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommentti näytetään hyväksynnän jälkeen, mikäli se on asiallinen.