keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

Muutoksen tuulia


Viime postauksessa mainitsin siitä, että meillä on vähän uusia suunnitelmia Karkin suhteen ja sitä edellisessä postauksessa kerroin, että mun olisi selän kuntoutumisen jälkeen tarkoitus kilpailla myös itse Karkin kanssa esteillä. Mutta nyt täytyy katsoa totuutta ja sitä karua faktaa silmiin, että nikamien luutumisessa voi mennä jopa puolisen vuotta ja en halua ottaa turhia riskejä, että lähden liian aikaisin palaamaan takaisin normijuttuihin Karkin kanssa ja sitten käykin jotain. Tosiasia on se, että ennen kuin nikamat ovat kokonaan parantuneet, on niiden isompi murtuma iso riski ja sitä en halua ottaa. Yksi huono/epämääräinen hyppy, kielto tai ihan mikä vaan, voi aiheuttaa sen. Normaalissa elämässä en usko sen tulevan, mutta koska Karkilla on tällä hetkellä loistava estekuski, niin miksi ottaa turhaa riskiä.

Niimpä viime viikolla päätimme Emman kanssa, että hän hyppää Karkilla tämän kauden ja itse palaan ensi kaudella puikkoihin. Heti kun olen päässyt oikeasti takaisin kunnon ratsastuksen pariin ja nikamat on kunnolla takaisin kuosissa, aletaan varovasti hyppäämään eli jos kaikki menee suunnitellusti, tämä toteutuu siinä marras-joulukuussa. Sen jälkeen on hyvä jatkaa treenejä täyttä häkää ja miettiä ensi kautta. Nyt pitää vain mennä päivä kerrallaan ja odottaa, mitä lääkäri sanoo tämän kuun lopussa, että milloin saan aloittaa edes kevyen höntsäilyn Karkin kanssa. Tosin silloinkin liivi on tiukasti päällä, ihan jatkuvasti. Paukkuliivi on onneksi melko huomaamaton, joten se sopii mulle päivittäiseen käyttöön paremmin kuin esimerkiksi tavallinen turvaliivi. Tällaisen onnettomuuden jälkeen sitä tulee varovaisemmaksi, mutta en tiedä kauan tämä varoivaisuus todellisuudessa tulee kestämään. Ainakin alkuun on parempi ottaa varovasti, vaikka mä saatoinkin jo viime viikolla tehdä jotain kiellettyä. Hupsista.


Olen kuitenkin erittäin otettu ja onnellinen, että mulla on oikeasti noinkin ihana kaveri, joka on valmis sitoutumaan Karkin kanssa touhuamiseen ja viemään sitä eteenpäin, siitä mihin itse jäin. Tykkään muutenkin älyttömästi Emman tyylistä ja tavoista hoitaa sekä ratsastaa Karkkia. Meillä menee ajatukset Karkin suhteen todella hyvin yhteen, mikä on saanut meidän yhteistyöstä todella hyvän. Juuri tämän takia mä myös aluksi pyysin Emmaa opettamaan meitä esteille, tosin nyt ne suunnitelmat on hetkeksi haudattu ja keskitytään vain mun paranemiseen sekä Emman ja Karkin yhteistyöhön. Tosin en malta odottaa, että pääsen kunnolla takaisin Karkin selkään ja työstämään sitä, se on nyt näyttänyt ja Emman sanojen mukaan tuntunut todella kivalta!

Mutta koska sitä saa vielä tovin odotella, me ollaan suunniteltu Emmalle ja Karkille yhteisiä kilpailuja ja kaikkia muita pieniä juttuja, joista ei tosin vielä varmuutta ole. Ehdotin nimittäin, että ne kävisivät kokeilemassa kesän aikana pieniä maastoesteitä, mutta se jää vielä nähtäväksi. Kunhan nyt Karkki saisi ensin estekilpailuissa ratarutiinia, niin ollaan voiton puolella. Silloin varmasti jää kaikki Karkin ylimääräiset jututkin pois. Tässä kohdin Karkilla on tosin pieni kilpailutauko, sillä se jäi eilen ansaitulle lomalleen. Karkki on työskennellyt nyt todella hyvin, joten se oli todellakin lomansa ansainnut. Mitään kovin pitkää lomaa Karkki ei kuitenkaan saa, sillä näillä näkymin se palaa takaisin hommiin lauantaina tai sunnuntaina, riippuen vähän meidän fiiliksistä. Mutta on se 5-6 päivää ihan hyvä pituus lomalle, saa vähän palautua ja nollailla omaa päätänsä. Tänään kävin vain sen verran tallilla katsomassa, että ponilla ei ole liiemmin sotahaavoja ja kengät ovat pysyneet jalassa. Tosin Karkki joutui valitettavasti olosuhteista johtuen tänään luopumaan laidunkaveristaan, joten laiduntaminen tulee jatkossa tapahtumaan yksin.


Lomailun jälkeen Karkki palaa hiljalleen takaisin normaaliin arkeen, jossa sitä ensimmäisien päivien aikana odottaa hieronta ja sen jälkeen jatketaan taas täysin normaalisti. Kunhan ensin saa vähän "toipua" hieronnasta eli viettää muutaman kevyemmän päivän sen jälkeen. Suunnitelmissa on lähteä 30.6. Riihimäellä hyppäämään 60 & 70 cm luokat, mikäli treeneissä kaikki menee taas nappiin, kuten viimeksi. Jospa tällä kertaa Karkki ottaisi kilpailuissa taas vähän rennommin, kun on tutumpi paikka. Nähtäväksi jää.

Postauksen kuvat © aaveen.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommentti näytetään hyväksynnän jälkeen, mikäli se on asiallinen.