keskiviikko 28. elokuuta 2019

Ihana, kamala satularumba!


Taas on se hetki käsillä, jota jokainen hevosenomistaja "rakastaa". Nimittäin satularumba! Jee. Ihanaa. Meidän estepenkki ei vaan enää istu Karkilla, ei fyllin kanssa eikä ilman, joten ainoa vaihtoehto on lähteä metsästämään uutta satulaa. Harmittaa sinänsä, kun tuo satula oli niin pirun kiva ja ihana istua, mutta minkäs teet. Hevosen hyvinvointi on pistettävä etusijalle ja alkaa etsiä uutta satulaa. Onneksi kuitenkin täällä Uudenmaan alueella on hyvä tarjonta satulapalveluista, josta varmasti löytyy meillekin sopiva satula. Muutamaan välittäjään olenkin jo ollut yhteydessä ja mieluusti ottaisi myös meidän satulan vaihdossa, mikä on aina vain parempi tilanne mulle. Ei tarvitse antaa satulaa välitykseen tai alkaa myymään itse, pääsee paljon helpommalla kun antaa vaan suoraan vaihdossa. Vaikka siitä ei luonnollisestikaan hyvitetä sitä mun maksamaa summaa, niin on se silti parempi vaihtoehto. Ei tarvitse (pahimmassa tapauksessa) säilöä satulaa kuukausi tolkulla ja sumplia sovituksia, vaan pääsee kerralla eroon ja saa uuden tilalle.

Siitä huolimatta mua silti ärsyttää ja stressaa tämä satularumba. Kaikki tuo yllämainitsema kuulostaa vain liian helpolta ollakseen totta, joten en hirveästi henkeä pidätellen odota, että meille löytyy sormia napsauttamalla uusi satula. En halua kuitenkaan maksaa aivan maltaita välistä, sillä nykyinen penkki ei ehtinyt meillä olla hirveän kauaa ja sekään ei mikään halpa ollut. Mikä lisää vielä entisestään ärsytystä! Ideaalitilannehan olisi, että löytyisi sellainen satula, missä pystyisi säätelemään leveyttä, ei tarvitsisi olla aina vaihtamassa kun hevonen päättää kaventua tai leventyä. Kieffer on yksi sellainen, mikä tuli itselleni heti mieleen, mutta ne istuimet on vaan niin järkyttäviä. Varsinkin tuollaisen pehmeän estesatulan jälkeen. Tai ainakin on ollut silloin aikoinaan, en tiedä millaisia ovat nykyään. Mutta se satularumba jääköön ammatti-ihmisten käsiin, ensi viikolla olen taas oletettavasti siitäkin asiasta viisaampi.


Onneksi kuitenkin tämä asia huomattiin ja puututtiin siihen, eikä sen jälkeen olla käyty selässä. Karkki on liikkunut vain maastakäsin ja tänään se sai ansaitun hieronnan, mikä teki selälle todella hyvää. Nyt voi hyvillä mielin lähteä metsästämään uutta satulaa, kun on selkää availtu. Huomenna on tarkoituksena kävelyttää Karkkia vielä vähän lisää ja perjantaina Emma menee jumppailemaan Karkkia tallinpitäjältä lainatulla karvasatulalla. On ihanaa, että samantien tämän satulaepisodin alkaessa tallinpitäjä itse ehdotti, että jos halutaan, niin saadaan lainata niiden karvasatulaa. On se kuitenkin parempi ja pehmeämpi vaihtoehto, kuin pelkästään ilman satulaa meneminen. Jospa sitä itsekin uskaltautuisi lauantaina kiipeämään Karkin kyytiin ja menemään ilman satulaa, saas nähdä jääkö vain haaveeksi.

Myös kavaletti/puomijumppaa Karkin kanssa voi suorittaa ilman satulaa, kun sitäkin sen kanssa on harrastettu. Se varmasti tekisi myös Karkin selälle hyvää, kuten myös muullekkin kropalle. Maastoon en ainakaan itse uskalla lähteä ilman satulaa, sen verran viime tippumisesta tuli itsesuojeluvaistoa. Mutta mulla on mieli avoin maastakäsittely juttujen suhteen, eli niitä saa ehdottaa! Mitään rajoituksiahan ei ole.

Postauksen kuvat © aaveen.net

2 kommenttia:

 1. Aah, mä myös rakastan satularumbaa ja saan nauttia siitä kohtuullisen usein kun on nuori heppa! :D Taas viime viikolla todettiin valmentajan kanssa, että epäsopivaksihan se taas on käynyt, mutta luojan kiitos mulla on tuollainen muokattava Bates. Otin sieltä vähän täytettä pois, niin jo istui taas! Tosin ei varmaan kauaa, edellisillä säädöillä meni vähän vajaan kuukauden. Mutta toivon, että kaaren vaihdoilla ja toppauspaloilla pelaamalla saisi tuon menemään vähän pidempään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nää viimeiset viikot ovat olleet aivan hirveitä! Kun tähän samaan yhdistetään oma muutto ja flunssa, niin avot. Karkin kanssa tää oli kyllä odotettavissa jossain kohdin, kun tiedettiin että lihahksisto vielä muuuttuu, mutta en ihan uskonut sen tapahtuvan näin nopeasti.

   Onneksi meillä kävi tuuri ja löysimme meille sopivan satulan, joka on kaiken lisäksi säädettävä eikä hintakaan ollut useita tonneja! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommentti näytetään hyväksynnän jälkeen, mikäli se on asiallinen.