torstai 22. elokuuta 2019

Paranee, paranee


Maanantaina oli kuin olikin meidän koulutunti ja oli taas varsin antoisaa olla valvovan silmän alla. Paljon on taas parannettavaa, mutta hyviä pätkiäkin tuli. Kaikista parhaimmat pätkät tulivat luonnollisesti silloin, kun saatiin mun istunta loksahtamaan paikoilleen. On helpompaa keventää ja istua alas, kun rauhoittaa oman jalan ja pitää kädet kannettuina, omilla paikoillaan. Mulla tuppaa kädet herkästi laskeutumaan, etenkin ravissa. Samoin jalka vatkaa jännittyneesti, eikä ole rentona. Mun pitää vaan muistaa olla itse jäntevä, mutta samaan aikaan rento. Ei pidä kuitenkaan olla jännittynyt. Pitää myös muistaa itse keventää rauhallisesti eikä liioitella omaa kevennystä, pitää mennä hevosen tahdissa ja antaa sen ravin pompauttaa mua ylös keventäessä. Paljon on asioita, mitä pitää muistaa, mutta näistä on hyvä jatkaa. Itse tykkäsin älyttömästi olla taas Emman tunnilla ja toistaiseksi menen nyt näin, kun pidetään tunnit mun kuntoon nähden. Sattuneesta syystä mä en ole ihan täydessä ratsastuskunnossa juuri nyt, vaikka kovasti koitankin itselleni asiaa vakuuttaa. Totuus vaan tuppaa iskemään ikävästi kasvoja vasten ratsastaessa. Onneksi apu on kuitenkin aina lähellä!

Oman istunnan lisäksi mun pitää olla nopea. Nopeat pidätteet ja nopea jalka, näin saadaan hevoseenkin enemmän nopeutta ja enemmän kuulolle. Jos olen omien apujen kanssa liian hidas, on hevonenkin luonnollisesti hidas. Hitaudesta on haittaa, etenkin kun Karkki tuppaa olemaan muissakin liikkeissä todella nopea. Pitää olla askeleen edellä Karkkia ja sen pitää ikään kuin odottaa, että mitä seuraavaksi tehdään. Sen pitää olla läsnä juuri silloin, kun minäkin olen. Jos olen itse muissa maailmoissa, niin ei se hevonenkaan ole juuri siinä samassa hetkessä mun kanssa. Pitää keskittyä, treenata ahkerasti ja samalla antaa itselle armoa, mikäli kaikki ei hetkessä onnistu. Todella hyviä, niin vanhoja kuin uusiakin oppeja. Parastahan oli luonnollisesti kaikki vertauskuvat, jotka ehkä saivat asiat iskostumaan mun päähän paremmin. Katsotaan mitä huominen sileän treeni tuo tullessaan.Maanantaisen koulutunnin jälkeen Karkilla oli ansaittu kävelypäivä tiistaina, kun hevosen varsinainen liikutus muuttuikin tallilla talkoiluksi. Mutta kävelytys ei Karkkia näyttänyt pahemmin haittaavan, päinvastoin. Mikäs olisikaan ollut sen parempaa, kuin koko päivän tarhassa möllötys ja pikainen iltakävely. Sai Karkkikin nollailla vähän omia ajatuksiaan ja valmistautua seuraavan päivän koitokseen, eli hyppelyihin.

Emma hyppäsi Karkilla keskiviikkona ja kyllähän se poni kauniisti loikkikin! Alkuun okseri oli vähän jännä, mutta hienosti silti yli mentiin. Tällä kertaa oli tarkoitus tulla pientä rataa isommilla korkeuksilla, mutta muutettiin suunnitelmaa ja tultiin radan osia isommilla korkeuksilla. Ensi kerralla olisi tarkoitus tulla rataa ja jatkaa ratatreeniä, sekä alkaa jossain kohdin katselemaan taas Emmalle ja Karkille yhteisiä estekarkeloita. En malta odottaa, että nämä kaksi pääsee taas kisoihin, kun kotona on mennyt huomattavasti paremmin mitä aikaisemmin. Karkki on nykyään niin paljon parempi, mitä aikaisemmin. Ihan kaikessa.

En olisi vielä vuosi sitten uskonut, että tästä hevosesta tulee näin kiva ja hieno, vaikka vielä on matkaa edessä. Haluaisin kuitenkin, että Karkki pääsisi tulevaisuudessa puhtaasti 90 cm ratoja ja menisi helppoa B:tä tai mahdollisesti jopa helppoa A:ta. Mutta ennen kuin uskaltaa mennä edes helppoa C:tä virallisissa kilpailuissa, pitäisi sen kanssa päästä joihinkin rataharkkoihin. Ne valkoiset kouluaidat kun saattavat syödä pieniä hevosia! :'Dpostauksen kuvat © aaveen.net

4 kommenttia:

 1. Hienoa ratsastusta.

  VastaaPoista
 2. Mulla on ihan samoja ongelmia, varsinkin tuo reaktionopeus ja keskittyminen :D Välillä tuntuu, että siinä vaiheessa, kun tajuan, että pidäte ei mennytkään läpi, Pallura on edennyt jo kymmeniä metrejä. No, treeniä, treeniä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi en ole siis ainoa! :D Mutta ei auta kuin treenata ja treenata.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommentti näytetään hyväksynnän jälkeen, mikäli se on asiallinen.