sunnuntai 18. elokuuta 2019

Parhain poni pellolla


Tällä viikolla mun ratsastelut maneesissa tai kentällä ei ole ottanut sujuakseen kovinkaan hyvin. Karkki on ollut kovasti pohkeen takana ja tuntunut jotenkin todella "nihkeältä". Hetkittäin se on kulkenut kivasti, mutta hetkittäin ei. Kaikki kuitenkin muuttui perjantaina, kun päädyin kentän/maneesin sijasta suuntaamaan pellolle. Pelto on hyvä ja tasainen, jossa on hyvä tehdä perinteinen sileän treeni. Eikä tilakaan loppunut ihan heti kesken.

Alkuun Karkki oli varsin jännittynyt ja olin jo varma, että tämä on todella huono idea ja kohta se linkoaa mut alas selästä. Toisin kuitenkin kävi, kun tarpeeksi kauan sitä työstin ja pyysin keskittymään muhun, kaikki alkoi sujua todella hyvin. Kuvaajakin sanoi, ettei ole ikinä nähnyt Karkin ravaavan noin hyvin eteen ja siltä se tuntuikin selkään. Se olisi viipottanut ravissa niin reippaasti, että joutui vähän pidättelemään. Mielummin niin, ettei tarvitse kokoajan ratsastaa eteen. Parasta oli, kun Karkki liikkui eteen ja samaan aikaan myös kuunteli mua, kun alku hötkyilystä oltiin selvitty. Sain vähän työstettyä laukkaakin, vaikka jostain syystä laukka tuottaa mun selälle nyt todella paljon vaikeuksia.

Peltoilun kruunasi tietysti kävelyt selästä tallille takaisin, aivan kuten pellolle mennessä. Olen itsestäni todella ylpeä, että uskalsin mennä pellolla ja oikeasti ratsastaa siellä, enkä jättänyt leikkiä kesken. Olen ylpeä, että uskalsin päästää myös Karkin laukkaamaan vähän reippaammin lopuksi, vaikka se ei ihan täysiä enää siinä kohtaa mennytkään, mutta vähän reippaammin kuitenkin.

Huomenna on hyvä jatkaa taas sileän treeniä maneesissa, kun Karkin viikonloppu on kulunut varsin vaihtelevissa merkeissä, mun kaitsiessa pikkusiskoa ja ollen kaverille kisahoitajana. Huomenna olisi suunnitteleilla pienimuotoinen koulutunti, joten viimeistään ylihuomenna olisi tiedossa tarkempaa analyysia mun omasta ratsastuksesta.

Postauksen kuvat © aaveen.net

4 kommenttia:

 1. Onko teillä maneesissa ja kentällä kuitua? Kuitukenttä ei sovi kaikille hevosille ja kaikki eivät halua kuitupohjalla liikkua kunnolla. Kaiken lisäksi kuitukenttien on todettu lisäävän jännevammojen määrää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummassakin on kuitua, mutta en välttämättä usko sen johtuvan pohjasta. Enemmän olen sillä kannalla, että näillä kerroilla Karkki on oireillut satulan epäsopivuutta, joka havaittiin viikonloppuna. Muutoinhan se liikkuu siellä mielellään, niin irtona kuin liinassakin.

   Mutta jokaisella pohjalla on puolensa ja puolensa, niin hyvässä kuin pahassakin.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommentti näytetään hyväksynnän jälkeen, mikäli se on asiallinen.