keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Muutoksen tuulia - taas!


Siitä on jo taas tovi, kun viimeksi kirjoittelin blogin puolelle ja asiat ovat ehtineet muuttua aika radikaalisti. Meillä aukesi täysin uusi sivu mun ja Karkin arjessa, mikä tarkoitti muuttoa uuteen talliin. Karkki on sopeutunut uuteen talliin todella hyvin, mitä nyt kentällä meno on vielä vähän jännää, mutta muuten se on oikein rauhallinen ja oma itsensä. Kaiken kukkuraksi sen karsinakäytöskin on muuttunut, kun on muuttanut pienempään talliin. Uudella tallilla on Karkin lisäksi 4 muuta hevosta ja yksi poni, joten tunkua tai ruuhkaa tallilla tuskin koskaan tulee olemaan. Ellei nyt sitten kaikki satuta juuri samaan aikaan kentälle. Muuton syy oli ihan puhtaasti muutos omassa elämässä, josta en sen enempää halua avata. Ehkä me vielä joku kaunis päivä päästään takaisin maneesitallille, mutta tällä hetkellä elellään ilman maneesia ja matkataan sinne tarpeen vaatiessa.

Uusi talli on kuitenkin vain muutaman kilsan päässä Metsäniityn tallista (jossa aikaisemmin olimme), joten sinne pääsee helposti myös kävellen eikä tarvitse pohtia esimerkiksi kuljetusta. Uudella tallilla maastotkin ovat näin parin kerran perusteella aivan huippuja, joten päästään maastoilemaan enemmän. Ainakin toivottavasti. Tein niinkin radikaalin ratkaisun jo heti muuton jälkeisenä päivänä, että lähdimme lyhyelle maastolenkille ja selvisimme kaikki hengissä. Myös Karkki, jonka luulin alkuun tuupertuvan siitä jännityksestään. Ensimmäisten ravipätkien jälkeen se oli kuitenkin oma itsensä.


Muutosta huolimatta haluttiin kuitenkin pitää Karkille normaali rytmi sen liikutuksessa, joten Emma otti viime viikolla Karkin kanssa sen ensimmäisiä pomppuja uudella tallilla ja kivastihan se taas sujui. Tällä kertaa ei menty hirveän korkeaa, vaan vähän enemmän tekniikkaa, puomi-pysty-puomi idealla. Näin Karkin on pakko katsoa enemmän, mistä se ponnistaa eikä voi sooloilla omiaan. Onnistuneen tekniikkaharjoittelun jälkeen korotettiin hiukan pystyä ja Emma otti muutaman hypyn pystylle isommassa korkeudessa, jonka jälkeen oli hyvä lopettaa. Kaiken kaikkiaan Karkki vaikutti olevan taas kiva, mutta ei ehkä ihan parastaan pistänyt, kun vertaa edelliseen hyppykertaan. Ainakaan mun omaan silmään. Toki uusi paikka ja erilainen kentän pohja vaikuttaa siihen paljonkin. Tällä viikolla olisi tarkoitus käydä hyppäämässä ihan kunnon rataa Metsäniityssä, josta on luvassa myöhemmin parempaa selostusta. Alla on kuitenkin videot edellisistä hyppykerroista, ylempi on vanhempi ja alempi tuoreempi, eli viime sunnuntaina kuvattu.

Pakko sanoa, että vaikka elämä heitteleekin ja muutoksia oli edessä, olen iloinen, että Emma jatkaa Karkin kanssa normaalisti estetreenejä. En olisi voinut toivoa sille parempaa estekuskia!


Mutta mitäs muuta Karkki on sitten tehnyt kuin maastoillut ja hypännyt yhtenä päivänä? No, ollaan tuupattu kerran koulua ja muuten olen maastakäsitellyt sitä. Eilen oli tarkoitus ratsastaa se sileällä, mutta lopulta päädyinkin päästämään sen toisen ponin kanssa juoksemaan kentälle. Karkki ja tämä pieni poni kohtasi toisensa varsin rauhallisesti, eikä vinkumista kummempaa tapahtunut. Tyytyväisenä ne hölkkäili keskenään.

Tänään oli kova tarkoitus mennä maastoilemaan, mutta huono olo veikin voiton ja Karkki sai vapaapäivän. Onneksi meillä on pitkä tarhausaika ja iso tarha, joten elättelen toiveita, että se olisi edes vähän liikkunut tarhassa. Huomenna on kuitenkin tarkoitus mennä maastoilemaan, mikäli saan maastoseuraa. Muussa tapauksessa on koulutuuppauksen vuoro. Kumpikin käy mulle, mutta jostain syystä itselläni on kova hinku päästä maastoon, enkä todellakaan tiedä mistä se johtuu. Ehkä mun sisäinen puskaratsastaja alkaa herätä henkiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommentti näytetään hyväksynnän jälkeen, mikäli se on asiallinen.