Karamell

 © aaveen.net


Kutsumanimi:
Karkki, Kake, Poni
Rotu:
Eestinratsuponi/risteytysponi
Sukupuoli:
Ruuna
Syntynyt:
02.06.2011, Harju mk, Viro
Kasvattaja:
Kristina Martikainen, Viro
Säkäkorkeus:
152 cm

Sukuposti 
Meidän yhteinen taival alkoi 17.3.2018.  ♥

30.3.2018

10.1.2019 - © aaveen.net

Karkki on luonteeltaan kiltti ja rehti, jolla on aina pieni pilke silmäkulmassa ja ”ässä hihassa”. Sen kanssa ei ole koskaan tylsää, kun osaa keksiä kaikenlaista omaansa. Ilkeä tai tuhma se ei missään nimessä ole, vaan vähän vekkuli. Sen kanssa tarvitaan ehdottomasti huumorintajua, jotta tulee sen kanssa oikeasti juttuun. Toki Karkki, kuten moni muukin hevonen, tarvitsee selkeät rajat, joita noudattaa niin hevonen kuin ihminenkin.

Karkki osaa ratsastuksellisesti helpon C-B'n asiat (sekä väistöt), mutta on kuitenkin omalla tapaa vielä voimaton, vaikkakin kovin yritteliäs. Karkki tekee töitä mielellään, mutta ei anna mitään ilmaiseksi. Siltä pitää osata vaatia, niin sen kanssa voi hakea vaikka "kuun taivaalta". Karkki ei liiemmin harrasta tuhmuuksia, joten sillä voi mennä myös alkeisratsastaja, onhan se myös Virossa tehnytkin alkeistunteja. Karkin kanssa voi maastoilla hyvin kaverin kanssa, mutta yksin maastoilu on vielä työn alla. Karkki on välillä melkoinen "tapajännittäjä" eli menee helposti kuoreensa ja pelkää uusia/jänniä asioita, joita ei suinkaa ole autot, mopot, traktorit tms., vaan esimerkiksi isot kivet, suojatiet ja betoniporsaat. Kaverin kanssa maastoillessa Karkki menee miellään ekana, mutta jännän jutun kohdatessa tarvitaan vähän vetoapua kaverilta. Hiljaa hyvä tulee, ehkä me joku päivä maastoillaan kunnolla yksinkin. Pienet ja tutut lenkit se menee hyvin yksinkin.

Hypätessä Karkki on kiltti ja menee mukisematta yli, mutta joskus esimerkiksi siniset lankut/laineet saattaa jännittää pientä ponia ja niiden yli mennään kuin metristen oksereiden. Karkki ei kauheasti hypätessä välitä ratsastajan virheistä, mutta joskus saattaa testata, kuinka hereillä ratsastaja todellisuudessa on. Karkki hyppää todella kivasti, vaikkakin tekniikassa on vielä hiomista.


Karkki valmentajani alla 25.5.

 © aaveen.net


Karkista tulee hetkittäin mieleen Waltsu, sillä siinä on jotain niin samaa.